LCD for RN1

Hitec robotics including ROBONOVA humanoid, HSR-8498HB servos, MR C-3024 Controllers and RoboBasic
62 postsPage 5 of 51, 2, 3, 4, 5
62 postsPage 5 of 51, 2, 3, 4, 5

Post by Landy » Mon Jan 23, 2012 12:48 am

Post by Landy
Mon Jan 23, 2012 12:48 am

I followed this discussion with great interest.
I bought the serial interface of SparkFun, serLCD.

http://www.sparkfun.com/products/258

I followed the advice of Gort's previous post.
I uploaded the new firmware via the Roboflash modified by the great I-Bot.
I reported the speed of the LCD from 4800 to 9600, connecting the wire on ERX and the following code:

Code:
'Change speed from 4800 to 9600
ETX 4800, & HFE
ETX 4800, & H01
ETX 4800, 52
ETX 4800, 56
ETX 4800, 48
ETX 4800, 48
ETX 4800, 45
ETX 4800, 62
ETX 4800, 124
ETX 4800, 13
10 DELAY
ETX 9600, 57
ETX 9600, 54
ETX 9600, 48
ETX 9600, 48

I power cycled the MRC.
I moved the wire ETX connector to the LCD connector, and loaded the test code:
'Test LCD at 4800
PRINT & HFE, & H01 'Clear LCD Screen
PRINT "Test LCD at 4800"

Unfortunately each time I always see strange characters.
I do not understand if I did the right sequence.

Then I saw that in the SparkFun site there is a firmware update:
http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/LCD/Monochrome/serlcd-v2_7_2line_10MHz.zip

You have news about it?
The firmware solves some known problems?

Thank you so much and sorry for my english. :oops:
Andy
I followed this discussion with great interest.
I bought the serial interface of SparkFun, serLCD.

http://www.sparkfun.com/products/258

I followed the advice of Gort's previous post.
I uploaded the new firmware via the Roboflash modified by the great I-Bot.
I reported the speed of the LCD from 4800 to 9600, connecting the wire on ERX and the following code:

Code:
'Change speed from 4800 to 9600
ETX 4800, & HFE
ETX 4800, & H01
ETX 4800, 52
ETX 4800, 56
ETX 4800, 48
ETX 4800, 48
ETX 4800, 45
ETX 4800, 62
ETX 4800, 124
ETX 4800, 13
10 DELAY
ETX 9600, 57
ETX 9600, 54
ETX 9600, 48
ETX 9600, 48

I power cycled the MRC.
I moved the wire ETX connector to the LCD connector, and loaded the test code:
'Test LCD at 4800
PRINT & HFE, & H01 'Clear LCD Screen
PRINT "Test LCD at 4800"

Unfortunately each time I always see strange characters.
I do not understand if I did the right sequence.

Then I saw that in the SparkFun site there is a firmware update:
http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/LCD/Monochrome/serlcd-v2_7_2line_10MHz.zip

You have news about it?
The firmware solves some known problems?

Thank you so much and sorry for my english. :oops:
Andy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Post by Landy » Mon Jan 23, 2012 10:07 pm

Post by Landy
Mon Jan 23, 2012 10:07 pm

OK, problem solved.
I used the connector ERX instead of ETX.
thank you again.
Andy
OK, problem solved.
I used the connector ERX instead of ETX.
thank you again.
Andy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Previous
Previous
62 postsPage 5 of 51, 2, 3, 4, 5
62 postsPage 5 of 51, 2, 3, 4, 5