Connect RoBoard via serial cable with Linux PC

Based on DMP's Vortex processor / SoC this board is a full computer capable of running a standard Windows and Linux installation on the backpack of your robot.
4 postsPage 1 of 1
4 postsPage 1 of 1

Connect RoBoard via serial cable with Linux PC

Post by Marsman » Thu Feb 21, 2013 4:42 pm

Post by Marsman
Thu Feb 21, 2013 4:42 pm

Hi,

I just changed from a Windows-based terminal to Linux but am not sure how to connect to the RoBoard. My setup is this:
cabling: Linux PC - USB-to-Serial cable (Prolific) - RoBoard COM1 port
software:
Linux PC runs a 12.04 Ubuntu
RoBoard runs a 10.04 Linux

In Windows I had to run a Prolific driver tool first to swith the USB-to-Serial voltage to 3V to make it compliant with the RoBoard. I guess I need to do that on Linux, as well, right? But how?

Once I got this, how do I establish a terminal in my Linux PC to the RoBaord?

Thanks for your support,

Marsman
Hi,

I just changed from a Windows-based terminal to Linux but am not sure how to connect to the RoBoard. My setup is this:
cabling: Linux PC - USB-to-Serial cable (Prolific) - RoBoard COM1 port
software:
Linux PC runs a 12.04 Ubuntu
RoBoard runs a 10.04 Linux

In Windows I had to run a Prolific driver tool first to swith the USB-to-Serial voltage to 3V to make it compliant with the RoBoard. I guess I need to do that on Linux, as well, right? But how?

Once I got this, how do I establish a terminal in my Linux PC to the RoBaord?

Thanks for your support,

Marsman
Marsman offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 13
Joined: Sun Sep 27, 2009 9:47 am

Post by gdo » Thu Feb 21, 2013 5:30 pm

Post by gdo
Thu Feb 21, 2013 5:30 pm

Hi,

You should not need to do that.

Just open cutecom app on both side with same configuration and try to exchange, it should work.

To install cutecom :
sudo apt-get install cutecom
Hi,

You should not need to do that.

Just open cutecom app on both side with same configuration and try to exchange, it should work.

To install cutecom :
sudo apt-get install cutecom
gdo offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 34
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:47 pm

Post by Marsman » Thu Feb 21, 2013 6:02 pm

Post by Marsman
Thu Feb 21, 2013 6:02 pm

Hi,

thanks a lot. It works. I am using CuteCom with the /dev/ttyUSB0. Setting to XMODEM gives me the "normal" output where I can login to my RoBoard etc.

Now my next challenge is to get the WLAN on RoBoard to connect to my new network at home. I had issues in the past but let me see if I can get it running.

Thanks a lot,

Marsman
Hi,

thanks a lot. It works. I am using CuteCom with the /dev/ttyUSB0. Setting to XMODEM gives me the "normal" output where I can login to my RoBoard etc.

Now my next challenge is to get the WLAN on RoBoard to connect to my new network at home. I had issues in the past but let me see if I can get it running.

Thanks a lot,

Marsman
Marsman offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 13
Joined: Sun Sep 27, 2009 9:47 am

Post by gdo » Fri Feb 22, 2013 9:14 pm

Post by gdo
Fri Feb 22, 2013 9:14 pm

No problems, my pleasure. ;)
No problems, my pleasure. ;)
gdo offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 34
Joined: Fri Dec 17, 2010 5:47 pm


4 postsPage 1 of 1
4 postsPage 1 of 1