RoboBasic 2.80 menu translate

Hitec robotics including ROBONOVA humanoid, HSR-8498HB servos, MR C-3024 Controllers and RoboBasic
8 postsPage 1 of 1
8 postsPage 1 of 1

RoboBasic 2.80 menu translate

Post by Landy » Mon Jan 28, 2013 2:50 pm

Post by Landy
Mon Jan 28, 2013 2:50 pm

hi all

I wanted to know if anyone can tell me the translation of some menu option

Attaching the images.


Image
Image
Image


best regards
landyandy
hi all

I wanted to know if anyone can tell me the translation of some menu option

Attaching the images.


Image
Image
Image


best regards
landyandy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Post by ozfiddler » Mon Jan 28, 2013 11:15 pm

Post by ozfiddler
Mon Jan 28, 2013 11:15 pm

This is the 'Window Properties" options window and the tabs are Color/Font, Language/Tabs, Keyboard and Misc. My version of 2.8 has this all in English.

I suggest you go to my page at http://simplycomputing.com.au/robots/robonova-resources and download the version of 2.8 that is there. It might make life a bit easier for you.
This is the 'Window Properties" options window and the tabs are Color/Font, Language/Tabs, Keyboard and Misc. My version of 2.8 has this all in English.

I suggest you go to my page at http://simplycomputing.com.au/robots/robonova-resources and download the version of 2.8 that is there. It might make life a bit easier for you.
ozfiddler offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 93
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:01 am

Post by Landy » Tue Jan 29, 2013 2:17 pm

Post by Landy
Tue Jan 29, 2013 2:17 pm

Thank you very much.

I did not know this website.

I downloaded the program but unfortunately after reinstalled, the menus are still in Korean.

I'll try to find a solution.

Probably I have to install a language pack.

best regards
landyandy
Thank you very much.

I did not know this website.

I downloaded the program but unfortunately after reinstalled, the menus are still in Korean.

I'll try to find a solution.

Probably I have to install a language pack.

best regards
landyandy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Post by Landy » Tue Jan 29, 2013 2:25 pm

Post by Landy
Tue Jan 29, 2013 2:25 pm

I noticed that inside the folder ROBOBASIC (C: \ Program Files (x86) \ roboBASIC MF V2.80), there is a file called:

"rbv2k.chm."

if I'm going to open it, I see it all written in Korean.

Can you kindly check?

best regards
landyandy
I noticed that inside the folder ROBOBASIC (C: \ Program Files (x86) \ roboBASIC MF V2.80), there is a file called:

"rbv2k.chm."

if I'm going to open it, I see it all written in Korean.

Can you kindly check?

best regards
landyandy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Post by ozfiddler » Tue Jan 29, 2013 9:15 pm

Post by ozfiddler
Tue Jan 29, 2013 9:15 pm

That's odd. I used the exact same install program just a few days ago and mine is all in English. I looked at that file and it looks like code but the file names in the top section are in English.

I don't remember there being an option to set language in the installation. What language is default on your computer?
That's odd. I used the exact same install program just a few days ago and mine is all in English. I looked at that file and it looks like code but the file names in the top section are in English.

I don't remember there being an option to set language in the installation. What language is default on your computer?
ozfiddler offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 93
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:01 am

Post by Landy » Tue Jan 29, 2013 10:52 pm

Post by Landy
Tue Jan 29, 2013 10:52 pm

seems strange to me.

for curiosity i tried to install the downloaded software from your web page in another PC with Windows XP.

Unfortunately, the same thing happens.

all options are marked with an exclamation mark.
always ... I still find the file "rbv2k.chm" written in Korean.

There is also a file called "mrcma3k.cmd."

This is its content:

Code: Select all
DIM, ¼±¾ð
AS, ´Â
BYTE, ¹ÙÀÌÆ®
INTEGER, Á¤¼ö
CONST, »ó¼ö
IF, ¸¸¾à
THEN, À̸é
ELSE, ¾Æ´Ï¸é
ELSEIF, ±×·¸Áö¾Ê°í¸¸¾à
ENDIF, ¸¸¾à³¡
FOR, ¹Ýº¹
TO, ºÎÅÍ
NEXT, ´ÙÀ½
GOTO, °¡±â
ON, ó¸®
GOSUB, È£Ãâ
RETURN, º¹±Í
IN, ÀÔ·Â
OUT, Ãâ·Â
PULSE, ÆÞ½º
TOGGLE, ¹ÝÀü
AND, ±×¸®°í
OR, ¶Ç´Â
MOD, ³ª¸ÓÁö
XOR, ¹èŸÇÕ
BREAK, Áß´Ü
RND, ³­¼ö
BYTEIN, ¹ÙÀÌÆ®ÀÔ·Â
BYTEOUT, ¹ÙÀÌÆ®Ãâ·Â
PEEK, ·¥Àбâ
POKE, ·¥¾²±â
ROMPEEK, ·ÒÀбâ
ROMPOKE, ·Ò¾²±â
SERVO, ¼­º¸
PWM, ÆÞ½ºÆø
END, ³¡
DELAY, Áö¿¬
ZERO, ¿µÁ¡
MOTOR, ¸ðÅͼ³Á¤
MOVE, µ¿ÀÛ
SPEED, ¼Óµµ
LCDINIT, È­¸éÃʱâ
PRINT, È­¸éÃâ·Â
CLS, È­¸éÁö¿ò
LOCATE, È­¸éÀ§Ä¡
CSON, Ä¿¼­º¸ÀÓ
CSOFF, Ä¿¼­°¨Ãã
CONT, ±ÛÀÚ¹à±â
MOTOROFF, ¸ðÅÍÇØÁ¦
BEEP, Ȉ
STATE, Ãâ·Â»óÅÂ
INT, ³¢¾îµé±â
HEX, ½ÊÀ°Áø
DEC, ½ÊÁø
FORMAT, Çü½Ä
WAIT, ´ë±â
STOP, Á¤Áö
RUN, ½ÇÇà
DIR, ¹æÇâ
PTP, Á¡´ëÁ¡
MOVEPOS, µ¿ÀÛÀ§Ä¡
POS, ¸ðÅÍÀ§Ä¡
REMARK, ¼³¸í
FUNC, ±â´É
INIT, Ãʱâ
AD, º¯È¯
KEYIN, Å°º¸µå
ERX, µ¥ÀÌŸ¼ö½Å
ETX, µ¥ÀÌŸ¼Û½Å
EFFECT, À½Çâ
MUSIC, À½¾Ç
START, ½ÃÀÛ
AUTO, ÀÚµ¿
RESTART, Àç½ÃÀÛ
TEMPO, ¹ÚÀÚ
FPWM, ÁÖÆļöÆÞ½º
BIN, ÀÌÁø
G6A, ±×·ì6A
G6B, ±×·ì6B
G6C, ±×·ì6C
G6D, ±×·ì6D
G8A, ±×·ì8A
G8B, ±×·ì8B
G8C, ±×·ì8C
G8D, ±×·ì8D
G12, ±×·ì12
G16, ±×·ì16
REMOCON, ¸®¸ðÄÜ
NOT, ºÎÁ¤
MOTORIN, ¸ðÅÍÀÔ·Â
SONAR, ÃÊÀ½ÆÄ
AIMOTOR, AI¸ðÅͼ³Á¤
AIMOTOROFF, AI¸ðÅÍÇØÁ¦
HIGHSPEED,°í¼Óµ¿ÀÛ
SETON, »ç¿ë¼³Á¤
SETOFF, »ç¿ëÇØÁ¦
ALLON, ¸ðµÎ¼³Á¤
ALLOFF, ¸ðµÎÇØÁ¦
RCIN, Á¶Á¤±âÀÔ·Â
OPEN, ¿­±â
CLOSE, ´Ý±â
MOVE24,µ¿ÀÛ24


What language is default on your computer?


I am Italian so the language is Italian.




Thanks for your kind reply
landyandy
seems strange to me.

for curiosity i tried to install the downloaded software from your web page in another PC with Windows XP.

Unfortunately, the same thing happens.

all options are marked with an exclamation mark.
always ... I still find the file "rbv2k.chm" written in Korean.

There is also a file called "mrcma3k.cmd."

This is its content:

Code: Select all
DIM, ¼±¾ð
AS, ´Â
BYTE, ¹ÙÀÌÆ®
INTEGER, Á¤¼ö
CONST, »ó¼ö
IF, ¸¸¾à
THEN, À̸é
ELSE, ¾Æ´Ï¸é
ELSEIF, ±×·¸Áö¾Ê°í¸¸¾à
ENDIF, ¸¸¾à³¡
FOR, ¹Ýº¹
TO, ºÎÅÍ
NEXT, ´ÙÀ½
GOTO, °¡±â
ON, ó¸®
GOSUB, È£Ãâ
RETURN, º¹±Í
IN, ÀÔ·Â
OUT, Ãâ·Â
PULSE, ÆÞ½º
TOGGLE, ¹ÝÀü
AND, ±×¸®°í
OR, ¶Ç´Â
MOD, ³ª¸ÓÁö
XOR, ¹èŸÇÕ
BREAK, Áß´Ü
RND, ³­¼ö
BYTEIN, ¹ÙÀÌÆ®ÀÔ·Â
BYTEOUT, ¹ÙÀÌÆ®Ãâ·Â
PEEK, ·¥Àбâ
POKE, ·¥¾²±â
ROMPEEK, ·ÒÀбâ
ROMPOKE, ·Ò¾²±â
SERVO, ¼­º¸
PWM, ÆÞ½ºÆø
END, ³¡
DELAY, Áö¿¬
ZERO, ¿µÁ¡
MOTOR, ¸ðÅͼ³Á¤
MOVE, µ¿ÀÛ
SPEED, ¼Óµµ
LCDINIT, È­¸éÃʱâ
PRINT, È­¸éÃâ·Â
CLS, È­¸éÁö¿ò
LOCATE, È­¸éÀ§Ä¡
CSON, Ä¿¼­º¸ÀÓ
CSOFF, Ä¿¼­°¨Ãã
CONT, ±ÛÀÚ¹à±â
MOTOROFF, ¸ðÅÍÇØÁ¦
BEEP, Ȉ
STATE, Ãâ·Â»óÅÂ
INT, ³¢¾îµé±â
HEX, ½ÊÀ°Áø
DEC, ½ÊÁø
FORMAT, Çü½Ä
WAIT, ´ë±â
STOP, Á¤Áö
RUN, ½ÇÇà
DIR, ¹æÇâ
PTP, Á¡´ëÁ¡
MOVEPOS, µ¿ÀÛÀ§Ä¡
POS, ¸ðÅÍÀ§Ä¡
REMARK, ¼³¸í
FUNC, ±â´É
INIT, Ãʱâ
AD, º¯È¯
KEYIN, Å°º¸µå
ERX, µ¥ÀÌŸ¼ö½Å
ETX, µ¥ÀÌŸ¼Û½Å
EFFECT, À½Çâ
MUSIC, À½¾Ç
START, ½ÃÀÛ
AUTO, ÀÚµ¿
RESTART, Àç½ÃÀÛ
TEMPO, ¹ÚÀÚ
FPWM, ÁÖÆļöÆÞ½º
BIN, ÀÌÁø
G6A, ±×·ì6A
G6B, ±×·ì6B
G6C, ±×·ì6C
G6D, ±×·ì6D
G8A, ±×·ì8A
G8B, ±×·ì8B
G8C, ±×·ì8C
G8D, ±×·ì8D
G12, ±×·ì12
G16, ±×·ì16
REMOCON, ¸®¸ðÄÜ
NOT, ºÎÁ¤
MOTORIN, ¸ðÅÍÀÔ·Â
SONAR, ÃÊÀ½ÆÄ
AIMOTOR, AI¸ðÅͼ³Á¤
AIMOTOROFF, AI¸ðÅÍÇØÁ¦
HIGHSPEED,°í¼Óµ¿ÀÛ
SETON, »ç¿ë¼³Á¤
SETOFF, »ç¿ëÇØÁ¦
ALLON, ¸ðµÎ¼³Á¤
ALLOFF, ¸ðµÎÇØÁ¦
RCIN, Á¶Á¤±âÀÔ·Â
OPEN, ¿­±â
CLOSE, ´Ý±â
MOVE24,µ¿ÀÛ24


What language is default on your computer?


I am Italian so the language is Italian.




Thanks for your kind reply
landyandy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm

Post by ozfiddler » Tue Jan 29, 2013 10:59 pm

Post by ozfiddler
Tue Jan 29, 2013 10:59 pm

My mrcma3k.cmd looks the same.

I suspect that the Robobasic program may try to load in the language setting of your computer, but there is no Italian version so it defaults to Korean. Maybe try changing the language setting in your computer to English and reinstall?
My mrcma3k.cmd looks the same.

I suspect that the Robobasic program may try to load in the language setting of your computer, but there is no Italian version so it defaults to Korean. Maybe try changing the language setting in your computer to English and reinstall?
ozfiddler offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 93
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:01 am

Post by Landy » Tue Jan 29, 2013 11:17 pm

Post by Landy
Tue Jan 29, 2013 11:17 pm

really a good idea.

i try now.





landyandy
really a good idea.

i try now.





landyandy
Landy offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 31
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:38 pm


8 postsPage 1 of 1
8 postsPage 1 of 1