Video of Bioloid pan & tilt setup using HaViMo2 & CM

Created by Prof. Hamid Moballegh of The Robocup Humanoid Team of Freie Universität Berlin - fumanoids.de
9 postsPage 1 of 1
9 postsPage 1 of 1

Video of Bioloid pan & tilt setup using HaViMo2 & CM

Post by garycmartin » Sat Jul 30, 2011 8:27 pm

Post by garycmartin
Sat Jul 30, 2011 8:27 pm

Hi Folks,

Thought you might like to see video of a CM510 using the HaViMo2 via a RoboPlus Task script to drive a pan & tilt setup. I posted the script to the forum quite a while back http://robosavvy.com/Builders/garycmart ... st.tsk.zip but only just got the chance to video it in action:

http://www.youtube.com/watch?v=pXylb_k1vu0

Now I'm finally back in action, I'm looking forward to refining the script and generating some interesting vision based behaviours :)

Regards,
--Gary
Hi Folks,

Thought you might like to see video of a CM510 using the HaViMo2 via a RoboPlus Task script to drive a pan & tilt setup. I posted the script to the forum quite a while back http://robosavvy.com/Builders/garycmart ... st.tsk.zip but only just got the chance to video it in action:

http://www.youtube.com/watch?v=pXylb_k1vu0

Now I'm finally back in action, I'm looking forward to refining the script and generating some interesting vision based behaviours :)

Regards,
--Gary
garycmartin offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 42
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:27 pm

Post by i-Bot » Sun Jul 31, 2011 12:58 pm

Post by i-Bot
Sun Jul 31, 2011 12:58 pm

Looks neat.

Can you show how you did the pan/tilt ? Is it with AX12 ?
Looks neat.

Can you show how you did the pan/tilt ? Is it with AX12 ?
i-Bot offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
User avatar
Posts: 1142
Joined: Wed May 17, 2006 1:00 am

Post by garycmartin » Sun Jul 31, 2011 1:20 pm

Post by garycmartin
Sun Jul 31, 2011 1:20 pm

i-Bot wrote:Looks neat.

Can you show how you did the pan/tilt ? Is it with AX12 ?


Thanks, yea it is just two AX12 servos. The one you can see in the head for tilt, and one inside the main casing for pan (that's why I needed to move the two shoulder arm servos outside the casing, as there's not enough room inside for three).

I've slowly been posting images to a Flickr set as I make modifications away from the default Humanoid type A:

http://flic.kr/s/aHsjuospRC

--Gary
i-Bot wrote:Looks neat.

Can you show how you did the pan/tilt ? Is it with AX12 ?


Thanks, yea it is just two AX12 servos. The one you can see in the head for tilt, and one inside the main casing for pan (that's why I needed to move the two shoulder arm servos outside the casing, as there's not enough room inside for three).

I've slowly been posting images to a Flickr set as I make modifications away from the default Humanoid type A:

http://flic.kr/s/aHsjuospRC

--Gary
garycmartin offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 42
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:27 pm

Re: Video of Bioloid pan & tilt setup using HaViMo2 &

Post by horatio » Sun Mar 11, 2012 4:30 am

Post by horatio
Sun Mar 11, 2012 4:30 am

garycmartin wrote:http://robosavvy.com/Builders/garycmartin/HaViMo2_pan_tilt_test.tsk.zip but only just got the chance to video it in action:

http://www.youtube.com/watch?v=pXylb_k1vu0--Gary


Hi, garycmartin

I copy your program and put the havimo2 on the CM-510,and two servos series connect to the other servo,but has no response??

I don't know how i missed?
I'm a bigneer for bioloid, so I must miss something for your test?
Can you teach me?Thanks a lot. :(

regards.
garycmartin wrote:http://robosavvy.com/Builders/garycmartin/HaViMo2_pan_tilt_test.tsk.zip but only just got the chance to video it in action:

http://www.youtube.com/watch?v=pXylb_k1vu0--Gary


Hi, garycmartin

I copy your program and put the havimo2 on the CM-510,and two servos series connect to the other servo,but has no response??

I don't know how i missed?
I'm a bigneer for bioloid, so I must miss something for your test?
Can you teach me?Thanks a lot. :(

regards.
horatio offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 12
Joined: Fri Oct 26, 2007 4:17 am

Post by hamid_m » Sat Mar 17, 2012 8:46 am

Post by hamid_m
Sat Mar 17, 2012 8:46 am

Hi,

Check that the servos are configured correctly (Baud rate and ID) and the IDs are the same as used in the source code.

Best regards,
Hamid.
Hi,

Check that the servos are configured correctly (Baud rate and ID) and the IDs are the same as used in the source code.

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm

Post by horatio » Sun Mar 18, 2012 8:51 am

Post by horatio
Sun Mar 18, 2012 8:51 am

hamid_m wrote:Hi,

Check that the servos are configured correctly (Baud rate and ID) and the IDs are the same as used in the source code.

Best regards,
Hamid.

Thank Hamid,

This is my hardware connection pic,

Image

ID no.s are 19 and 20

ImageImage

and the HaViMo2

Image

"Baud rate=??"

I don't know how to change it ? :oops:

ps: Should HaViMoGUI be set ?

warm regards,
horatio.
hamid_m wrote:Hi,

Check that the servos are configured correctly (Baud rate and ID) and the IDs are the same as used in the source code.

Best regards,
Hamid.

Thank Hamid,

This is my hardware connection pic,

Image

ID no.s are 19 and 20

ImageImage

and the HaViMo2

Image

"Baud rate=??"

I don't know how to change it ? :oops:

ps: Should HaViMoGUI be set ?

warm regards,
horatio.
horatio offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 12
Joined: Fri Oct 26, 2007 4:17 am

Post by hamid_m » Mon Mar 19, 2012 1:41 pm

Post by hamid_m
Mon Mar 19, 2012 1:41 pm

Hi,

It seems that the motors are having the correct Baudrate, else you could not connect to them.
Of course you also need to calibrate the camera module, before you can use it. You need to define which colors should be tracked. refer to my video on the forum regarding that.

http://robosavvy.com/forum/viewtopic.php?t=7442

Best regards,
Hamid.
Hi,

It seems that the motors are having the correct Baudrate, else you could not connect to them.
Of course you also need to calibrate the camera module, before you can use it. You need to define which colors should be tracked. refer to my video on the forum regarding that.

http://robosavvy.com/forum/viewtopic.php?t=7442

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm

Post by horatio » Tue Mar 20, 2012 2:12 pm

Post by horatio
Tue Mar 20, 2012 2:12 pm

hamid_m wrote:Hi,
You need to define which colors should be tracked.

Hi,hamid_m
Thank your guidance :D it's OK for the test.Thank garycmartin's program.

Another question:
How long trace the ball's distance?

Test the distance,about 40 cm, i suppose that set the color's sharp or others,could it be longer?

warm regard,
horatio
hamid_m wrote:Hi,
You need to define which colors should be tracked.

Hi,hamid_m
Thank your guidance :D it's OK for the test.Thank garycmartin's program.

Another question:
How long trace the ball's distance?

Test the distance,about 40 cm, i suppose that set the color's sharp or others,could it be longer?

warm regard,
horatio
horatio offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 12
Joined: Fri Oct 26, 2007 4:17 am

Post by hamid_m » Fri Mar 23, 2012 1:45 pm

Post by hamid_m
Fri Mar 23, 2012 1:45 pm

Hi,

Unfortunately, I cant understand the question. Would you please correct the grammar.

Best regards,
Hamid.
Hi,

Unfortunately, I cant understand the question. Would you please correct the grammar.

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm


9 postsPage 1 of 1
9 postsPage 1 of 1