HaViMo 1.5 and cm-510

Created by Prof. Hamid Moballegh of The Robocup Humanoid Team of Freie Universität Berlin - fumanoids.de
10 postsPage 1 of 1
10 postsPage 1 of 1

HaViMo 1.5 and cm-510

Post by ggismero » Tue Jul 20, 2010 11:40 pm

Post by ggismero
Tue Jul 20, 2010 11:40 pm

Hello,

I'm a student from a University in Montevideo-Uruguay. Sorry for my bad English :D.

I'm working for my degree with a Bioloid premium kit (with cm-510) and the Hamid's vision module v1.5.

I'm having some trubles trying to calibrate the module using the cm-510.
I connected the cm-510 to the Dinamixel2USB in RS232, then i transmited the calib.hex from the HaViMo 1.5 software download.

I open the CameraCalib15.hex and I open the com, but the program can't find the camera. Nor even read the registers from the camera.


I could get a cm-5, and did the same. Watching a tutorial video a tryed to type "go" in the roboplus terminal after y download de calib.hex, and in the cm-5 the program recognized the camera, and i could read the registers from it (reg 0 = 42, reg 1 = 01, etc). But when I try to get a picture, it shows a progress bar, and near the end it says "Communication Error!".

Any ideas on what i'm doing wrong?

I didn't try to calibrate it directly with the HaViMoUSB.exe connecting the camera to the Dinamixel2USB becouse I saw somewhere in this forum that you need an external power supply for the camera (which i don't have)

Thanks.
Gonzalo Gismero.
Hello,

I'm a student from a University in Montevideo-Uruguay. Sorry for my bad English :D.

I'm working for my degree with a Bioloid premium kit (with cm-510) and the Hamid's vision module v1.5.

I'm having some trubles trying to calibrate the module using the cm-510.
I connected the cm-510 to the Dinamixel2USB in RS232, then i transmited the calib.hex from the HaViMo 1.5 software download.

I open the CameraCalib15.hex and I open the com, but the program can't find the camera. Nor even read the registers from the camera.


I could get a cm-5, and did the same. Watching a tutorial video a tryed to type "go" in the roboplus terminal after y download de calib.hex, and in the cm-5 the program recognized the camera, and i could read the registers from it (reg 0 = 42, reg 1 = 01, etc). But when I try to get a picture, it shows a progress bar, and near the end it says "Communication Error!".

Any ideas on what i'm doing wrong?

I didn't try to calibrate it directly with the HaViMoUSB.exe connecting the camera to the Dinamixel2USB becouse I saw somewhere in this forum that you need an external power supply for the camera (which i don't have)

Thanks.
Gonzalo Gismero.
Last edited by ggismero on Sat Jul 24, 2010 3:40 pm, edited 2 times in total.
ggismero offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Jul 20, 2010 11:16 pm

Post by hamid_m » Wed Jul 21, 2010 8:13 am

Post by hamid_m
Wed Jul 21, 2010 8:13 am

Hi,

Try using the USB version. This work always ok.

Best regards,
Hamid.
Hi,

Try using the USB version. This work always ok.

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm

Post by ggismero » Wed Jul 21, 2010 2:46 pm

Post by ggismero
Wed Jul 21, 2010 2:46 pm

Thanks for your answer Hamid,

I tryed connecting the Dinamixel2USB to the cm-510 through the ttl connection and then the cm-510 to the HaViMo module, and turn on the cm-510

And it'works!!! I didn't need the power supply.

Thanks for the support.
Gonzalo Gismero
Thanks for your answer Hamid,

I tryed connecting the Dinamixel2USB to the cm-510 through the ttl connection and then the cm-510 to the HaViMo module, and turn on the cm-510

And it'works!!! I didn't need the power supply.

Thanks for the support.
Gonzalo Gismero
ggismero offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Jul 20, 2010 11:16 pm

Post by andripao » Sat Jan 01, 2011 4:38 am

Post by andripao
Sat Jan 01, 2011 4:38 am

hi hamid i'm andri

I have same problem..
can you help me..but I don't have usb2dynamixel??
what should I do??
is there any other way??
hi hamid i'm andri

I have same problem..
can you help me..but I don't have usb2dynamixel??
what should I do??
is there any other way??
Last edited by andripao on Sat Jan 01, 2011 4:58 pm, edited 1 time in total.
andripao offline
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:33 am

Post by hamid_m » Sat Jan 01, 2011 10:17 am

Post by hamid_m
Sat Jan 01, 2011 10:17 am

Hi Andri,

For calibration you need a USB2Dynamixel, but if you have enough experience in development you can also use the example code posted previously on the forum and port it to your platform.

Best regards,
Hamid.
Hi Andri,

For calibration you need a USB2Dynamixel, but if you have enough experience in development you can also use the example code posted previously on the forum and port it to your platform.

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm

Post by andripao » Sat Jan 01, 2011 3:42 pm

Post by andripao
Sat Jan 01, 2011 3:42 pm

hmm...thanks hamid..

I do not know where to find the usb2dynamixel in my country...
and I need it for fast..
I will try your suggestion
hmm...thanks hamid..

I do not know where to find the usb2dynamixel in my country...
and I need it for fast..
I will try your suggestion
andripao offline
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:33 am

Post by andripao » Sat Jan 01, 2011 5:21 pm

Post by andripao
Sat Jan 01, 2011 5:21 pm

sorry hamid... I used cm 5 not Cm 5-10 but I have some problem...can you help me?
sorry hamid... I used cm 5 not Cm 5-10 but I have some problem...can you help me?
andripao offline
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:33 am

Post by hamid_m » Sat Jan 01, 2011 6:41 pm

Post by hamid_m
Sat Jan 01, 2011 6:41 pm

Hi,

Would you please report the details.

Best regards,
Hamid.
Hi,

Would you please report the details.

Best regards,
Hamid.
hamid_m offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 133
Joined: Thu May 03, 2007 4:56 pm

Post by andripao » Sat Jan 01, 2011 7:23 pm

Post by andripao
Sat Jan 01, 2011 7:23 pm

I'm working my Bioloid comperhensiv kit (with cm-5) and the Hamid's vision module v1.5.
I have done upload calib.exe via bootloader v 1.41 when I'm trying with software cameracalib15.exe and camera should be detect but when I'm grab the sample picture I got some "Communication eroor!"

this is the pitcure Image[/img]
I'm working my Bioloid comperhensiv kit (with cm-5) and the Hamid's vision module v1.5.
I have done upload calib.exe via bootloader v 1.41 when I'm trying with software cameracalib15.exe and camera should be detect but when I'm grab the sample picture I got some "Communication eroor!"

this is the pitcure Image[/img]
andripao offline
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat Jan 01, 2011 4:33 am

Usb2Dynamixel

Post by MOHIT JINDAL » Sat Feb 12, 2011 6:16 pm

Post by MOHIT JINDAL
Sat Feb 12, 2011 6:16 pm

Can anyone share your PC code (Visual C++) with me ?

I don't want to use CM 510 or Cm5.

Only USB2Dynamixel and 18 AX12+.

Please help. :roll:
Can anyone share your PC code (Visual C++) with me ?

I don't want to use CM 510 or Cm5.

Only USB2Dynamixel and 18 AX12+.

Please help. :roll:
MOHIT JINDAL offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 178
Joined: Wed Nov 10, 2010 7:43 am


10 postsPage 1 of 1
10 postsPage 1 of 1