How to debug C/C++ on CM-5 w/Atmel Studio 6

Bioloid robot kit from Korean company Robotis; CM5 controller block, AX12 servos..
4 postsPage 1 of 1
4 postsPage 1 of 1

How to debug C/C++ on CM-5 w/Atmel Studio 6

Post by ncostes » Fri Jul 27, 2012 2:25 am

Post by ncostes
Fri Jul 27, 2012 2:25 am

Just got the comprehensive bioloid kit. I am compiling w/Atmel Studio 6, and I can build debug or release. I've used Roboplus Terminal to download the .hex file and was able to run it, and I my code works fine.
I'm just wondering if it's possible to debug w/Atmel Studio 6 on the CM-5?
I only see the AVR Simulator when I go to pick tools for debugging. I found one example video and it was for aboard with a JTAG port. Is it possible to debug over the CM-5's serial port?

I can downgrade to AVR Studio 5 if needed.

Thanks!
Just got the comprehensive bioloid kit. I am compiling w/Atmel Studio 6, and I can build debug or release. I've used Roboplus Terminal to download the .hex file and was able to run it, and I my code works fine.
I'm just wondering if it's possible to debug w/Atmel Studio 6 on the CM-5?
I only see the AVR Simulator when I go to pick tools for debugging. I found one example video and it was for aboard with a JTAG port. Is it possible to debug over the CM-5's serial port?

I can downgrade to AVR Studio 5 if needed.

Thanks!
ncostes offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 27, 2012 2:24 am

JTAG on schematic, not in photos

Post by ncostes » Sun Jul 29, 2012 3:09 am

Post by ncostes
Sun Jul 29, 2012 3:09 am

I see here http://robosavvy.com/Builders/petej/AX- ... rBoard.pdf

J3 looks like a JTAG connector.

But in the photos of the front and back of the CM-5 I don't see the header.

Is there a JTAG port inside the CM-5?
I see here http://robosavvy.com/Builders/petej/AX- ... rBoard.pdf

J3 looks like a JTAG connector.

But in the photos of the front and back of the CM-5 I don't see the header.

Is there a JTAG port inside the CM-5?
ncostes offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 27, 2012 2:24 am

Post by siempre.aprendiendo » Sun Jul 29, 2012 12:25 pm

Post by siempre.aprendiendo
Sun Jul 29, 2012 12:25 pm

It's about the CM-510, but I think this thread could help you, specially the last three posts
It's about the CM-510, but I think this thread could help you, specially the last three posts
siempre.aprendiendo offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
User avatar
Posts: 559
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:13 pm
Location: Barcelona

Post by ncostes » Wed Aug 01, 2012 3:06 am

Post by ncostes
Wed Aug 01, 2012 3:06 am

Thanks for the links. I found out that basically there's not an easy way to do it.
Thanks for the links. I found out that basically there's not an easy way to do it.
ncostes offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Jul 27, 2012 2:24 am


4 postsPage 1 of 1
4 postsPage 1 of 1
cron