Problem with CM-5

Bioloid robot kit from Korean company Robotis; CM5 controller block, AX12 servos..
3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1

Problem with CM-5

Post by Jeeves » Mon Jun 29, 2009 4:40 pm

Post by Jeeves
Mon Jun 29, 2009 4:40 pm

I was doing tests with my new bioloid and a strange situation happening.
I assembly the dinosaur in Quick Start manual and used the example program. The robot worked correctly. Then, I installed the Zig-100. When I did this, the robot begun to work strangely and it stopped to work.
When I tried to connect the CM-5 to PC, the connection fails. I verified all connections and I tested with other CM-5 that connected correctly.
Continuing the tests with the CM-5, I realized that it had a strange behavior. In times the lights blink faster and slow down, in another when I push the model button all leds turn out (include the power led) and the CM-5 don`t recharge the battery. I already verified the CM-5 fuse and it is ok.
What is happening? What is the procedure to fix it?
I was doing tests with my new bioloid and a strange situation happening.
I assembly the dinosaur in Quick Start manual and used the example program. The robot worked correctly. Then, I installed the Zig-100. When I did this, the robot begun to work strangely and it stopped to work.
When I tried to connect the CM-5 to PC, the connection fails. I verified all connections and I tested with other CM-5 that connected correctly.
Continuing the tests with the CM-5, I realized that it had a strange behavior. In times the lights blink faster and slow down, in another when I push the model button all leds turn out (include the power led) and the CM-5 don`t recharge the battery. I already verified the CM-5 fuse and it is ok.
What is happening? What is the procedure to fix it?
Jeeves offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 13
Joined: Mon Jun 29, 2009 4:36 pm

Post by StuartL » Wed Jul 01, 2009 7:15 am

Post by StuartL
Wed Jul 01, 2009 7:15 am

First thing I'd do is very carefully remove the zigbee interface. Since that's the one thing you changed it sounds like the first thing to undo. You did put it in the right way round, didn't you?

I've also moved this thread to the Bioloid section to hit a larger audience.
First thing I'd do is very carefully remove the zigbee interface. Since that's the one thing you changed it sounds like the first thing to undo. You did put it in the right way round, didn't you?

I've also moved this thread to the Bioloid section to hit a larger audience.
StuartL offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 350
Joined: Mon Jun 04, 2007 3:46 pm
Location: Thatcham, Berkshire, UK

Post by Jeeves » Wed Jul 01, 2009 1:57 pm

Post by Jeeves
Wed Jul 01, 2009 1:57 pm

When I put the zig100, I verified the connections, and I am sure that it was correct.
I had not difficulties to remove the zig100 in CM-5 because I did not solder the pins.
Thanks for change my topic location. However I realized that I put it in a wrong place, and I had already put again here.
When I put the zig100, I verified the connections, and I am sure that it was correct.
I had not difficulties to remove the zig100 in CM-5 because I did not solder the pins.
Thanks for change my topic location. However I realized that I put it in a wrong place, and I had already put again here.
Jeeves offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 13
Joined: Mon Jun 29, 2009 4:36 pm


3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1
cron