Roboard - RoboIO - Java - XP SP3

Based on DMP's Vortex processor / SoC this board is a full computer capable of running a standard Windows and Linux installation on the backpack of your robot.
7 postsPage 1 of 1
7 postsPage 1 of 1

Roboard - RoboIO - Java - XP SP3

Post by robotdomestici » Mon May 30, 2011 11:51 am

Post by robotdomestici
Mon May 30, 2011 11:51 am

Hi dear,

I have a problem on this environment:

Windows XP SP3, JRE 6U22, RoBoIO 1.7 JAVA

I have copied WinIO library on program directory and I have installe Microsoft .NET 2.0 and vs2008 libraries,
BUT
When I run the program I have this error

C:\RoboIO>java -classpath ./ romas.util.win.RoboIO.Servo
C:\RoboIO
init roboard!
Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(I)Z
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(Native Method)
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIO.roboio_SetRBVer(RoBoIO.java:30)
at romas.util.win.RoboIO.Servo.main(Servo.java:40)



Do you can me help, PLEASE ?
Many Thanks
Robot Domestici Team

[/b]
Hi dear,

I have a problem on this environment:

Windows XP SP3, JRE 6U22, RoBoIO 1.7 JAVA

I have copied WinIO library on program directory and I have installe Microsoft .NET 2.0 and vs2008 libraries,
BUT
When I run the program I have this error

C:\RoboIO>java -classpath ./ romas.util.win.RoboIO.Servo
C:\RoboIO
init roboard!
Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(I)Z
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(Native Method)
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIO.roboio_SetRBVer(RoBoIO.java:30)
at romas.util.win.RoboIO.Servo.main(Servo.java:40)



Do you can me help, PLEASE ?
Many Thanks
Robot Domestici Team

[/b]
robotdomestici offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Apr 05, 2011 12:17 pm

Re: Roboard - RoboIO - Java - XP SP3

Post by roboard » Mon May 30, 2011 12:46 pm

Post by roboard
Mon May 30, 2011 12:46 pm

Hi,

you may install also Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package:

http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... laylang=en

:)
Hi,

you may install also Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package:

http://www.microsoft.com/downloads/en/d ... laylang=en

:)
roboard offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 302
Joined: Fri Jul 03, 2009 4:44 am

Post by robotdomestici » Mon May 30, 2011 1:30 pm

Post by robotdomestici
Mon May 30, 2011 1:30 pm

Hi dear,

I have already installed this :

Download MS VC2008 runtime redistribution:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

Download MS VC2008 SP1 runtime redistribution:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en


Should I install this?
Ok !
I try and refer you!

Many thanks.

Robot Domestici Team
Hi dear,

I have already installed this :

Download MS VC2008 runtime redistribution:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

Download MS VC2008 SP1 runtime redistribution:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en


Should I install this?
Ok !
I try and refer you!

Many thanks.

Robot Domestici Team
robotdomestici offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Apr 05, 2011 12:17 pm

Re: Roboard - RoboIO - Java - XP SP3

Post by josh » Tue May 31, 2011 2:15 am

Post by josh
Tue May 31, 2011 2:15 am

robotdomestici wrote:Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(I)Z
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(Native Method)
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIO.roboio_SetRBVer(RoBoIO.java:30)
at romas.util.win.RoboIO.Servo.main(Servo.java:40)


The error message could be the dynamic linking problem.

you may load the RoBoIO library failed, or the linking directory has something wrong.
robotdomestici wrote:Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(I)Z
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIOJNI.roboio_SetRBVer(Native Method)
at romas.util.win.RoboIO.RoBoIO.roboio_SetRBVer(RoBoIO.java:30)
at romas.util.win.RoboIO.Servo.main(Servo.java:40)


The error message could be the dynamic linking problem.

you may load the RoBoIO library failed, or the linking directory has something wrong.
josh offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 21
Joined: Wed Apr 07, 2010 1:43 am

Post by robotdomestici » Tue May 31, 2011 10:40 am

Post by robotdomestici
Tue May 31, 2011 10:40 am

I do not know what you mean,
when you say "the wrong directory!

I have the instructions onwebsite of the exegetes Roboard ,
copying libraries and compiled files (as jar) in the same directory
and I got this error:
but not when loading the library!,
but when I use the method setVersion.
Got it?

It would be good to know if anyone has run these libraries.

One thing is to build another is to debug!

Many thanks!
I do not know what you mean,
when you say "the wrong directory!

I have the instructions onwebsite of the exegetes Roboard ,
copying libraries and compiled files (as jar) in the same directory
and I got this error:
but not when loading the library!,
but when I use the method setVersion.
Got it?

It would be good to know if anyone has run these libraries.

One thing is to build another is to debug!

Many thanks!
robotdomestici offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Apr 05, 2011 12:17 pm

Post by robotdomestici » Wed Jun 01, 2011 12:38 am

Post by robotdomestici
Wed Jun 01, 2011 12:38 am

Unfortunately I can not make this library work,
if anyone has done work on these libraries Xp
do you live, PLEASE !


Thanks
Unfortunately I can not make this library work,
if anyone has done work on these libraries Xp
do you live, PLEASE !


Thanks
robotdomestici offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 8
Joined: Tue Apr 05, 2011 12:17 pm

Post by josh » Wed Jun 01, 2011 8:07 am

Post by josh
Wed Jun 01, 2011 8:07 am

Hi,

In my roboard, the RoBoIO_JAVA is worked.

My OS environment is Windows XP SP2, JRE 6U22.

I have installed Microsoft .NET 2.0 framework, VS2008 Redistributable Package & VS2005 Redistributable Package.

Download the RoBoIO_JAVA on the roboard wed, and then launch the make&run.bat in the directory RoBoIO_Java\bin\Examples\adc.

RoBoard will sample the ADC's values of AD7918 channel0 & channel1.
Hi,

In my roboard, the RoBoIO_JAVA is worked.

My OS environment is Windows XP SP2, JRE 6U22.

I have installed Microsoft .NET 2.0 framework, VS2008 Redistributable Package & VS2005 Redistributable Package.

Download the RoBoIO_JAVA on the roboard wed, and then launch the make&run.bat in the directory RoBoIO_Java\bin\Examples\adc.

RoBoard will sample the ADC's values of AD7918 channel0 & channel1.
josh offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 21
Joined: Wed Apr 07, 2010 1:43 am


7 postsPage 1 of 1
7 postsPage 1 of 1
cron