debian installer freezes when Detecting Network Hardware

Based on DMP's Vortex processor / SoC this board is a full computer capable of running a standard Windows and Linux installation on the backpack of your robot.
3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1

debian installer freezes when Detecting Network Hardware

Post by RicardoMarinheiro » Tue Aug 17, 2010 6:16 pm

Post by RicardoMarinheiro
Tue Aug 17, 2010 6:16 pm

Hi everyone
I've followed step by step the Pendrive installer for RaBoard, and it start booting and all, but after a few steps of installation, when doing "Detecting network Hardware", it stops and never move again, and the board is connected to internet.
Anyone know why does this happens?

This what i've used to build the Pendrive installer
debian-505-i386-businesscard.iso
initrd.gz
linux-image-2.6.29.1-vortex86dx_1.0_i386.zip
Tutorial - How to install Debian Lenny to 0RB-100.pdf

Thank you :shock:
Hi everyone
I've followed step by step the Pendrive installer for RaBoard, and it start booting and all, but after a few steps of installation, when doing "Detecting network Hardware", it stops and never move again, and the board is connected to internet.
Anyone know why does this happens?

This what i've used to build the Pendrive installer
debian-505-i386-businesscard.iso
initrd.gz
linux-image-2.6.29.1-vortex86dx_1.0_i386.zip
Tutorial - How to install Debian Lenny to 0RB-100.pdf

Thank you :shock:
RicardoMarinheiro offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 11
Joined: Tue Aug 17, 2010 6:07 pm

The BIOS

Post by RicardoMarinheiro » Wed Aug 18, 2010 12:57 pm

Post by RicardoMarinheiro
Wed Aug 18, 2010 12:57 pm

Hi there!
I've tried a million things to get it running, and some how i thought on go to the BIOS definitions and change the USB device from AUTO to Force FDD.
With that it started installing fine! Just waiting to see if the installation goes well and the board boots up correctly!
Hi there!
I've tried a million things to get it running, and some how i thought on go to the BIOS definitions and change the USB device from AUTO to Force FDD.
With that it started installing fine! Just waiting to see if the installation goes well and the board boots up correctly!
RicardoMarinheiro offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 11
Joined: Tue Aug 17, 2010 6:07 pm

Green light

Post by RicardoMarinheiro » Thu Aug 19, 2010 4:56 pm

Post by RicardoMarinheiro
Thu Aug 19, 2010 4:56 pm

Well the Forced FDD trick worked just fine. Debian is running.
Well the Forced FDD trick worked just fine. Debian is running.
RicardoMarinheiro offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 11
Joined: Tue Aug 17, 2010 6:07 pm


3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1