Roboard - No booting, DEAD!

Based on DMP's Vortex processor / SoC this board is a full computer capable of running a standard Windows and Linux installation on the backpack of your robot.
3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1

Roboard - No booting, DEAD!

Post by JavaRN » Tue Nov 03, 2009 2:26 pm

Post by JavaRN
Tue Nov 03, 2009 2:26 pm

I've been using roboard for sometime time now with no problems at all. All of a sudden it is not switching on. Only the red light switches on but the green light doesn't. Anyone has an idea what this might be?

More info on the case:

What happened was that I had a switch in series with the power (red wire), and somehow it got loose, and caused a short circuit (roboard was going on and of repeatedly until I managed to switch it off), when I changed the switch, there was no response from roboard.
I've been using roboard for sometime time now with no problems at all. All of a sudden it is not switching on. Only the red light switches on but the green light doesn't. Anyone has an idea what this might be?

More info on the case:

What happened was that I had a switch in series with the power (red wire), and somehow it got loose, and caused a short circuit (roboard was going on and of repeatedly until I managed to switch it off), when I changed the switch, there was no response from roboard.
F'dan il-passatemp ghandek bzonn zewg affarijiet - FLUS u HIN. Zewg affarijiet li huma skarsi hafna u li jien minnhom ghandi vera ftit!
JavaRN offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
User avatar
Posts: 282
Joined: Fri Mar 02, 2007 11:01 pm

Post by PedroR » Thu Nov 05, 2009 12:36 pm

Post by PedroR
Thu Nov 05, 2009 12:36 pm

Hi JavaRN

As I explained in my PM, I have spoken to the manufacturer and indeed this issue is very unusual and hard to diagnose.

If the red led turns on but the green won't it means the board has power but it is not booting.

They have suggested sending the board back for repairing and depending on the type of damage they will likely repair it for free and not charge anything.

I will let you know the details by email once we have proper RMA authorization.

Regards
Pedro.
Hi JavaRN

As I explained in my PM, I have spoken to the manufacturer and indeed this issue is very unusual and hard to diagnose.

If the red led turns on but the green won't it means the board has power but it is not booting.

They have suggested sending the board back for repairing and depending on the type of damage they will likely repair it for free and not charge anything.

I will let you know the details by email once we have proper RMA authorization.

Regards
Pedro.
Last edited by PedroR on Thu Nov 05, 2009 12:55 pm, edited 1 time in total.
PedroR offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 1199
Joined: Mon Jun 16, 2008 11:07 pm

Post by JavaRN » Thu Nov 05, 2009 12:50 pm

Post by JavaRN
Thu Nov 05, 2009 12:50 pm

Thanks. I wait for your message then.
Thanks. I wait for your message then.
F'dan il-passatemp ghandek bzonn zewg affarijiet - FLUS u HIN. Zewg affarijiet li huma skarsi hafna u li jien minnhom ghandi vera ftit!
JavaRN offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
User avatar
Posts: 282
Joined: Fri Mar 02, 2007 11:01 pm


3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1
cron