Roboard not booting from sdhc

Based on DMP's Vortex processor / SoC this board is a full computer capable of running a standard Windows and Linux installation on the backpack of your robot.
5 postsPage 1 of 1
5 postsPage 1 of 1

Roboard not booting from sdhc

Post by roboman2444 » Sat Oct 10, 2009 11:41 pm

Post by roboman2444
Sat Oct 10, 2009 11:41 pm

Hi my roboard does not boot from a micro sd card. It dosnt even detect it.
I have gotten my roboard to boot dsl from a usb flsh drive, but i want to save space and a usb port by using the sd card.

also my sd card does not "click" in when i press it into the sd port. it just springs back out.

i think it may be a faulty sd port, but i dont want to risk messing my roboard up by replacing it myself.

i have also tested many different micro sd cards.

is there any bios setting i need to have in order to boot from the sd?
Hi my roboard does not boot from a micro sd card. It dosnt even detect it.
I have gotten my roboard to boot dsl from a usb flsh drive, but i want to save space and a usb port by using the sd card.

also my sd card does not "click" in when i press it into the sd port. it just springs back out.

i think it may be a faulty sd port, but i dont want to risk messing my roboard up by replacing it myself.

i have also tested many different micro sd cards.

is there any bios setting i need to have in order to boot from the sd?
roboman2444 offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Oct 10, 2009 11:36 pm

Post by roboard » Mon Oct 12, 2009 4:50 am

Post by roboard
Mon Oct 12, 2009 4:50 am

please try BIOS load default,

after power on, press "DEL" key enter to BIOS setting,
in Exit tab go do "load optimal defaults" then press "F10" save and exit, there shuold be detect SD and boot well
please try BIOS load default,

after power on, press "DEL" key enter to BIOS setting,
in Exit tab go do "load optimal defaults" then press "F10" save and exit, there shuold be detect SD and boot well
roboard offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 302
Joined: Fri Jul 03, 2009 4:44 am

Post by roboman2444 » Tue Oct 13, 2009 9:15 pm

Post by roboman2444
Tue Oct 13, 2009 9:15 pm

i did that.

i have done a lot in the bios but it wont even detect the sd.

the only thing it will do is auto detect pri master when it is in, but it times out and says i dont have any boot media.
i did that.

i have done a lot in the bios but it wont even detect the sd.

the only thing it will do is auto detect pri master when it is in, but it times out and says i dont have any boot media.
roboman2444 offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Oct 10, 2009 11:36 pm

Post by roboard » Wed Oct 14, 2009 1:53 am

Post by roboard
Wed Oct 14, 2009 1:53 am

Hi,

lets check the point in first

1. the SD card can be detect by BIOS ?
2. what O/S preload on it
3. the SD card slot is same as IDE deveice, so boot system please make sure is can foe IDE device, there still different with USB boot and IDE boot
Hi,

lets check the point in first

1. the SD card can be detect by BIOS ?
2. what O/S preload on it
3. the SD card slot is same as IDE deveice, so boot system please make sure is can foe IDE device, there still different with USB boot and IDE boot
roboard offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 302
Joined: Fri Jul 03, 2009 4:44 am

Post by roboman2444 » Thu Oct 15, 2009 10:52 pm

Post by roboman2444
Thu Oct 15, 2009 10:52 pm

it seams... the auto detect pri master comes up but only when the sd card is in the slot.
other than that the bios shows nothing of detecting the sd card.
it seams... the auto detect pri master comes up but only when the sd card is in the slot.
other than that the bios shows nothing of detecting the sd card.
roboman2444 offline
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Oct 10, 2009 11:36 pm


5 postsPage 1 of 1
5 postsPage 1 of 1