Code for overwrite robobuilder RBC serial code using BASIC

Korean company maker of Robot kits and servos designed for of articulated robots. Re-incarnation of Megarobotics.
3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1

Code for overwrite robobuilder RBC serial code using BASIC

Post by Lonelucifer » Thu Nov 11, 2010 9:19 am

Post by Lonelucifer
Thu Nov 11, 2010 9:19 am

Hi
Currently i'm facing a problem that serial number corruption, I saw one of thread knowing that serial code can be rewrite using BASIC. I'm using putty to operate it and tried to overwrite the code, but I dont quite understand the command for BASIC and dunno how to rewrite the serial number. Can someone teach me how to do it?

Thanks
Hi
Currently i'm facing a problem that serial number corruption, I saw one of thread knowing that serial code can be rewrite using BASIC. I'm using putty to operate it and tried to overwrite the code, but I dont quite understand the command for BASIC and dunno how to rewrite the serial number. Can someone teach me how to do it?

Thanks
Lonelucifer offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 9
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:43 am

Post by l3v3rz » Thu Nov 11, 2010 2:26 pm

Post by l3v3rz
Thu Nov 11, 2010 2:26 pm

Hi,

The serial number is located in ROM locations 1-13 .

To read a ROM location use PRINT $ROM(x) and to write a ROM location use POKE x,y where is x is location and Y the value to be written.

The manual is wrong and needs updating :(

So if your serial number is 123... then the code you want is
POKE 1,49
POKE 2,50
POKE 3,51
...
Hi,

The serial number is located in ROM locations 1-13 .

To read a ROM location use PRINT $ROM(x) and to write a ROM location use POKE x,y where is x is location and Y the value to be written.

The manual is wrong and needs updating :(

So if your serial number is 123... then the code you want is
POKE 1,49
POKE 2,50
POKE 3,51
...
l3v3rz offline
Savvy Roboteer
Savvy Roboteer
Posts: 473
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:34 pm

Post by Lonelucifer » Tue Nov 16, 2010 2:58 am

Post by Lonelucifer
Tue Nov 16, 2010 2:58 am

Sorry for the late reply, been busy lately.

Thx a lot, l3v3rz, it works well, now I dont have to worry about S/N corrupt problem now.
Sorry for the late reply, been busy lately.

Thx a lot, l3v3rz, it works well, now I dont have to worry about S/N corrupt problem now.
Lonelucifer offline
Robot Builder
Robot Builder
Posts: 9
Joined: Fri Oct 22, 2010 4:43 am


3 postsPage 1 of 1
3 postsPage 1 of 1